Buğday, arpa, mercimek, nohut, şeker pancarı, kayısı, elma, armut, domates, biber, patlıcan gibi ürünlerin toprak hazırlığında, Hepasol Granül gübremizin, toprak analizine ve bitki çeşidine göre 1 dekara 150-350 kg arasında kullanılmasını tavsiye ederiz.

Meyve bahçelerinde yeni fidanın büyüklüğüne göre 500 gr-1,5 kg arasında dikim çukuruna Hepasol Granül kullanılmasını tavsiye ederiz. Önceden dikilmiş ağaçlarda, meyve ağacının taç iz düşümüne Hepasol Granül 1,5-3,5 kg arasında toprağa karıştırılarak kullanılmasını tavsiye ederiz.

Sıvı Solucan Gübresi Uygulamaları

HepaSol Organik Sıvı Solucan Gübresi - Liquid Worm Fertilizer Kullanım Şekil ve Miktarları

SEBZELER UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ KULLANIM DOZU
Domates / Patlıcan / Kabak Fide Viyollerini Gübreli Suya Bandırma Metodu Bandırma 100 Litre suya 1 Lt
Acur / Taze Fasulye / Hıyar Vejetatif Kök Gelişim Döneminde 15 Gün Arayla 3 Kez Damla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Biber (Dolmalık, Sivri, Salçalık) Çiçeklenme veya Tohura Kalkma Döneminde 1 Kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
Taze Bezelye / Taze Bakla Çiçeklenme veya Tohura Kalkma Döneminin Damla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Börülce / Bamya / Balkabağı İkinci Periyodunda 15 Gün Arayla 2 Kez Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Çekirdeklik Kabak / Kavun / Karpuz Meyveyi Büyütme Döneminde 2 Kez - -

Yaprağı, Sürgünleri, Sapları ve Çiçek Tablası Yenenler

SEBZELER UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ KULLANIM DOZU
Lahanalar / Ispanak / Pazı Semizotu / Marul /Salatalar Fide Viyollerini Gübreli Suya Bandırma Metodu Bandırma 100 Litre suya 1 Lt
Brüksel Lahanası / Enginar Vejetatif Kök Gelişim Döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
Maydanoz / Roka / Tere / Nane Yaprak ve Meyve Gelişim Döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Dereotu / Kuşkonmaz / Brokoli Yaprak-Sap Kereviz / Karnabahar 15-20 Gün Arayla 3 Kez - -

Kuru ve Taze Tohumları Yenenler

SEBZELER UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ KULLANIM DOZU
Kuru Fasulye / Bezelye / Bakla İri Tohumlarda 100 kg Tohuma Tohum Islama 500 cc
Barbunya / Börülce / Mercimek Ufak Tohumlarda 100 kg Tohuma Tohum Islama 350 cc
Nohut / Tatlı Mısır Vejetatif Kök Gelişim Döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
Çiçeklenmeden Önce 1 Kez ve 20 Gün Sonra Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Nohut Nohutta Tohum Islamada Yapraktan 500 cc
1 Kez İlaçlama Esnasında Yapraktan 350 cc/Dekar

Soğan ve Sürgünleri, Yumruları, Kökleri Yenenler

SEBZELER UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ KULLANIM DOZU
Sarımsak / Soğan / Pırasa / Patates / Tatlı Patates / Yer Elması Vejetatif Kök Gelişim Döneminde Damla Sulamadan 350-400 cc/Dekar
Havuç / Turp / Kırmızı / Pancar Şalgam / Kök Kereviz Bitkiler 20-25 cm'de İken ve 15 Gün Ara ile 2 Kez Yapraktan 350-400 cc/Dekar

Önemli hatırlatma: Damla sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır.

Yumuşak, Taş Çekirdekliler, Sert Kabuklular, Üzümsü Meyveler

MEYVELER UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ KULLANIM DOZU
Elma / Armut / Ayva / Alıç / Muşmula Üvez / Kuşburnu / Kiraz / Vişne Ağaca Su Yürümesi Başladıktan 10 Gün Sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
Kayısı / Şeftali / Erik / Kızılcık / İğde Çiçeklenme Döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Nektarin / Badem / Ceviz / Kestane Meyve Tutumunda Yapraktan 400-450 cc/Dekar
Fındık / Antep Fıstığı / Üzüm / Kivi / Dut / İncir / Nar / Ahududu / Böğürtlen Meyve İrileştirme Döneminde Yapraktan 400-450 cc/Dekar
Çilek Dikimden 10 Gün Sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
Bitki 4-5 Yaprakta İken Damla Sulamadan 350-400 cc/Dekar
Meyve Tutumunda Çiçekte Yapraktan 400-450 cc/Dekar
Meyve Döneminde Yapraktan 400-450 cc/Dekar

Önemli hatırlatma: Damla sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır.

Yumuşak, Taş Çekirdekliler, Sert Kabuklular, Üzümsü Meyveler

TARLA BİTKİLERİ UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ KULLANIM DOZU
Buğday / Arpa / Yulaf / Çavdar / Tritikale / Darılar / Mısır İri Tohumlarda 100 kg Tohuma Tohum Islama 500 cc
Ufak Tohumlarda 100 kg Tohuma Tohum Islama 350 cc
Kardeşlenme Döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Sapa Kalkma Döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Meyve Oluşum Döneminde Yapraktan 400-450 cc/Dekar
Çeltik 1 Ton Tohum İçin Tohum Islama 5 Lt
Mantar İlacı ile Beraber Her Seferinde Yapraktan 400-450 cc/Dekar
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ KULLANIM DOZU
Ayçiçeği / Soya / Kanola İri Tohumlarda 100 kg Tohuma Tohum Islama 500 cc
Yer fıstığı / Susam / Aspir / Pamuk Ufak Tohumlarda 100 kg Tohuma Tohum Islama 350 cc
Lif Keteni / Kenevir / Kapok Bitki 4-5 Yaprakta İken Yapraktan 400-450 cc/Dekar
Şeker Pancarı / Hint Yağı Her 20 Günde Bir Yapraktan 400-450 cc/Dekar
Yağ Keteni
Pamuk Kök Gelişiminde ve Başak Oluşumunda Damlamadan 1Lt/Dekar
2. Çapa ve İlk Böcek İlaçlamasında Yapraktan 450-500 cc/Dekar

Tıbbi, Aromatik ve Keyf Bitkileri

ENDÜSTRİYEL BİTKİLER UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ KULLANIM DOZU
Tütün Fide Yataklarına Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Dikim Sonrası Bitki 8-10 Yaprakta Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
İlk Kırım Öncesi Yapraktan 350-400 cc/Dekar
İlk Kırım'dan Hemen Sonra Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
Her Kırım Arası Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Haşhaş / Yağ Gülü / Anason / Kimyon / Kekik / Adaçayı İlk Yaprakların Oluştuğu Dönemde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Lavanta / Safran / Kapari Her 20 Günde 1 Kez Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Defne / Şerbetçi Otu / Çay Her Sürgünde Yapraktan 2 Lt/Dekar
Çayır Mera ve Yem Bitkiler İlk Yaprak Oluştuğu Dönemde Her 20 Günde 1 Kez Yapraktan 350-400 cc/Dekar

İç Ve Dış Mekan Süs Bitkileri - Yetiştirilicikte

UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ KULLANIM DOZU
Çim Her Biçimden Sonra Yağmurlama ile 00-450 cc/Dekar
Fide Yetiştiriciliğinde İlk Yaprakların Oluştuğu Dönemde Yapraktan 50-400 cc/Dekar
Fidan Yetiştiriciliğinde Erken Baharda ve Her 20 Günde Bir Damla Sulamadan 2 Lt/Dekar
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam