Buğday, arpa, mercimek, nohut, şeker pancarı, kayısı, elma, armut, domates, biber, patlıcan gibi ürünlerin toprak hazırlığında, Hepasol Granül gübremizin, toprak analizine ve bitki çeşidine göre 1 dekara 150-350 kg arasında kullanılmasını tavsiye ederiz.
Meyve bahçelerinde yeni fidanın büyüklüğüne göre 500 gr-1,5 kg arasında dikim çukuruna Hepasol Granül kullanılmasını tavsiye ederiz. Önceden dikilmiş ağaçlarda, meyve ağacının taç iz düşümüne Hepasol Granül 1,5-3,5 kg arasında toprağa karıştırılarak kullanılmasını tavsiye ederiz.
Sıvı Solucan Gübresi Uygulamaları
HepaSol Organik Sıvı Solucan Gübresi - Liquid Worm Fertilizer Kullanım Şekil ve Miktarları
SEBZELER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Domates / Patlıcan / Kabak |
Fide Viyollerini Gübreli Suya Bandırma Metodu |
Bandırma |
100 Litre suya 1 Lt |
Acur / Taze Fasulye / Hıyar |
Vejetatif Kök Gelişim Döneminde 15 Gün Arayla 3 Kez |
Damla Sulamadan |
400-450 cc/Dekar |
Biber (Dolmalık, Sivri, Salçalık) |
Çiçeklenme veya Tohura Kalkma Döneminde 1 Kez |
Yapraktan |
300-350 cc/Dekar |
Taze Bezelye / Taze Bakla |
Çiçeklenme veya Tohura Kalkma Döneminin |
Damla Sulamadan |
400-450 cc/Dekar |
Börülce / Bamya / Balkabağı |
İkinci Periyodunda 15 Gün Arayla 2 Kez |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Çekirdeklik Kabak / Kavun / Karpuz |
Meyveyi Büyütme Döneminde 2 Kez |
- |
- |
Yaprağı, Sürgünleri, Sapları ve Çiçek Tablası Yenenler
SEBZELER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Lahanalar / Ispanak / Pazı Semizotu / Marul /Salatalar |
Fide Viyollerini Gübreli Suya Bandırma Metodu |
Bandırma |
100 Litre suya 1 Lt |
Brüksel Lahanası / Enginar |
Vejetatif Kök Gelişim Döneminde |
Damla Sulamadan |
1 Lt/Dekar |
Maydanoz / Roka / Tere / Nane |
Yaprak ve Meyve Gelişim Döneminde |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Dereotu / Kuşkonmaz / Brokoli Yaprak-Sap Kereviz / Karnabahar |
15-20 Gün Arayla 3 Kez |
- |
- |
Kuru ve Taze Tohumları Yenenler
SEBZELER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Kuru Fasulye / Bezelye / Bakla |
İri Tohumlarda 100 kg Tohuma |
Tohum Islama |
500 cc |
Barbunya / Börülce / Mercimek |
Ufak Tohumlarda 100 kg Tohuma |
Tohum Islama |
350 cc |
Nohut / Tatlı Mısır |
Vejetatif Kök Gelişim Döneminde |
Damla Sulamadan |
1 Lt/Dekar |
Çiçeklenmeden Önce 1 Kez ve 20 Gün Sonra |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Nohut |
Nohutta Tohum Islamada |
Yapraktan |
500 cc |
1 Kez İlaçlama Esnasında |
Yapraktan |
350 cc/Dekar |
Soğan ve Sürgünleri, Yumruları, Kökleri Yenenler
SEBZELER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Sarımsak / Soğan / Pırasa / Patates / Tatlı Patates / Yer Elması |
Vejetatif Kök Gelişim Döneminde |
Damla Sulamadan |
350-400 cc/Dekar |
Havuç / Turp / Kırmızı / Pancar Şalgam / Kök Kereviz |
Bitkiler 20-25 cm'de İken ve 15 Gün Ara ile 2 Kez |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Önemli hatırlatma: Damla sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır.
Yumuşak, Taş Çekirdekliler, Sert Kabuklular, Üzümsü Meyveler
MEYVELER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Elma / Armut / Ayva / Alıç / Muşmula Üvez / Kuşburnu / Kiraz / Vişne |
Ağaca Su Yürümesi Başladıktan 10 Gün Sonra |
Damla Sulamadan |
1-1,5 Lt/Dekar |
Kayısı / Şeftali / Erik / Kızılcık / İğde |
Çiçeklenme Döneminde |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Nektarin / Badem / Ceviz / Kestane |
Meyve Tutumunda |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Fındık / Antep Fıstığı / Üzüm / Kivi / Dut / İncir / Nar / Ahududu / Böğürtlen |
Meyve İrileştirme Döneminde |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Çilek |
Dikimden 10 Gün Sonra |
Damla Sulamadan |
1-1,5 Lt/Dekar |
Bitki 4-5 Yaprakta İken |
Damla Sulamadan |
350-400 cc/Dekar |
Meyve Tutumunda Çiçekte |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Meyve Döneminde |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Önemli hatırlatma: Damla sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır.
Yumuşak, Taş Çekirdekliler, Sert Kabuklular, Üzümsü Meyveler
TARLA BİTKİLERİ |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Buğday / Arpa / Yulaf / Çavdar / Tritikale / Darılar / Mısır |
İri Tohumlarda 100 kg Tohuma |
Tohum Islama |
500 cc |
Ufak Tohumlarda 100 kg Tohuma |
Tohum Islama |
350 cc |
Kardeşlenme Döneminde |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Sapa Kalkma Döneminde |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Meyve Oluşum Döneminde |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Çeltik |
1 Ton Tohum İçin |
Tohum Islama |
5 Lt |
Mantar İlacı ile Beraber Her Seferinde |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Ayçiçeği / Soya / Kanola |
İri Tohumlarda 100 kg Tohuma |
Tohum Islama |
500 cc |
Yer fıstığı / Susam / Aspir / Pamuk |
Ufak Tohumlarda 100 kg Tohuma |
Tohum Islama |
350 cc |
Lif Keteni / Kenevir / Kapok |
Bitki 4-5 Yaprakta İken |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Şeker Pancarı / Hint Yağı |
Her 20 Günde Bir |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Yağ Keteni |
Pamuk |
Kök Gelişiminde ve Başak Oluşumunda |
Damlamadan |
1Lt/Dekar |
2. Çapa ve İlk Böcek İlaçlamasında |
Yapraktan |
450-500 cc/Dekar |
Tıbbi, Aromatik ve Keyf Bitkileri
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Tütün |
Fide Yataklarına |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Dikim Sonrası Bitki 8-10 Yaprakta |
Damla Sulamadan |
1 Lt/Dekar |
İlk Kırım Öncesi |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
İlk Kırım'dan Hemen Sonra |
Damla Sulamadan |
1 Lt/Dekar |
Her Kırım Arası |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Haşhaş / Yağ Gülü / Anason / Kimyon / Kekik / Adaçayı |
İlk Yaprakların Oluştuğu Dönemde |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Lavanta / Safran / Kapari |
Her 20 Günde 1 Kez |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Defne / Şerbetçi Otu / Çay |
Her Sürgünde |
Yapraktan |
2 Lt/Dekar |
Çayır Mera ve Yem Bitkiler |
İlk Yaprak Oluştuğu Dönemde Her 20 Günde 1 Kez |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
İç Ve Dış Mekan Süs Bitkileri - Yetiştirilicikte
|
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Çim |
Her Biçimden Sonra |
Yağmurlama ile |
00-450 cc/Dekar |
Fide Yetiştiriciliğinde |
İlk Yaprakların Oluştuğu Dönemde |
Yapraktan |
50-400 cc/Dekar |
Fidan Yetiştiriciliğinde |
Erken Baharda ve Her 20 Günde Bir |
Damla Sulamadan |
2 Lt/Dekar |