Buğday, arpa, pamuk, mısır, susam, fasulye, mercimek, nohut, yer fıstığı, üzüm, turunçgil, zeytin, badem, incir, muz, domates, biber, patlıcan, salatalık, soğan, çilek, karpuz, kavun gibi ürünlerin toprak hazırlığında, Hepasol Granül gübremizin, toprak analizine ve bitki çeşidine göre 1 dekara 150-350 kg arasında kullanılmasını tavsiye ederiz.
Meyve bahçelerinde yeni fidanın büyüklüğüne göre 500 gr-1,5 kg arasında dikim çukuruna Hepasol Granül kullanılmasını tavsiye ederiz. Önceden dikilmiş ağaçlarda, meyve ağacının taç iz düşümüne Hepasol Granül 1,5-3,5 kg arasında toprağa karıştırılarak kullanılmasını tavsiye ederiz.
HepaSol Organik Sıvı Solucan Gübresi - Liquid Worm Fertilizer Kullanım Şekil ve Miktarları
SEBZELER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Domates / Patlıcan / Kabak |
Fide Viyollerini Gübreli Suya Bandırma Metodu |
Bandırma |
100 Litre suya 1 Lt |
Acur / Taze Fasulye / Hıyar |
Vejetatif Kök Gelişim Döneminde 15 Gün Arayla 3 Kez |
Damla Sulamadan |
400-450 cc/Dekar |
Biber (Dolmalık, Sivri, Salçalık) |
Çiçeklenme veya Tohura Kalkma Döneminde 1 Kez |
Yapraktan |
300-350 cc/Dekar |
Taze Bezelye / Taze Bakla Börülce / Bamya / Balkabağı / Çekirdeklik Kabak |
Çiçeklenme veya Tohura Kalkma Döneminin İkinci Periyodunda 15 Gün Arayla 2 Kez |
Damla Sulamadan |
400-450 cc/Dekar |
Kavun / Karpuz |
Meyveyi Büyütme Döneminde 2 Kez |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Yaprağı, Sürgünleri, Sapları ve Çiçek Tablası Yenenler
SEBZELER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Lahanalar / Ispanak / Pazı Semizotu / Marul / Salatalar |
Fide Viyollerini Gübreli Suya Bandırma Metodu |
Bandırma |
100 Litre suya 1 Lt |
Brüksel Lahanası / Enginar |
Vejetatif Kök Gelişim Döneminde |
Damla Sulamadan |
1 Lt/Dekar |
Maydanoz / Roka / Tere / Nane Dereotu / Kuşkonmaz / Brokoli Yaprak / Sap Kereviz / Karnabahar |
Yaprak ve Meyve Gelişim Döneminde 15-20 Gün Arayla 3 Kez |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Kuru ve Taze Tohumları Yenenler
SEBZELER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Kuru Fasulye / Bezelye / Bakla |
İri Tohumlarda 100 kg Tohuma |
Tohum Islama |
500 cc |
Barbunya / Börülce / Mercimek |
Ufak Tohumlarda 100 kg Tohuma |
Tohum Islama |
350 cc |
Nohut / Tatlı Mısır |
Vejetatif Kök Gelişim Döneminde |
Damla Sulamadan |
1 Lt/Dekar |
Nohut |
Çiçeklenmeden Önce 1 Kez ve 20 Gün Sonra Nohutta Tohum Islamada 500 cc ve 1 Kez İlaçlama Esnasında 350 cc/Dekar Kullanılır. |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Soğan ve Sürgünleri, Yumruları, Kökleri Yenenler
SEBZELER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Sarımsak / Soğan / Pırasa Patates / Tatlı Patates / Yer Elması |
Vejetatif Kök Gelişim Döneminde |
Damla Sulamadan |
350-400 cc/Dekar |
Havuç / Turp / Kırmızı / Pancar Şalgam / Kök Kereviz |
Bitkiler 20-25 cm'de İken ve 15 Gün Ara ile 2 Kez |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Önemli hatırlatma: Damla sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır.
Yumuşak, Taş Çekirdekliler, Sert Kabuklular, Üzümsü Meyveler
MEYVELER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Elma/ Armut/ Ayva/ Alıç / Muşmula Üvez / Kuşburnu / Kiraz / Vişne |
Ağaca Su Yürümesi Başladıktan 10 Gün Sonra |
Damla Sulamadan |
1-1,5 Lt/Dekar |
Kayısı / Şeftali / Erik / Kızılcık / İğde |
Çiçeklenme Döneminde |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Nektarin / Badem / Ceviz / Kestane |
Meyve Tutumunda |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Fındık / Antep Fıstığı / Üzüm / Kivi / Dut / İncir / Nar / Ahududu / Böğürtlen |
Meyve İrileştirme Döneminde |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Çilek |
Dikimden 10 Gün Sonra |
Damla Sulamadan |
1-1,5 Lt/Dekar |
Bitki 4-5 Yaprakta İken |
Damla Sulamadan |
350-400 cc/Dekar |
Meyve Tutumunda Çiçekte |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Meyve Döneminde |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Turunçgiller, Akdeniz Meyveleri
MEYVELER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Portakal / Limon / Mandalina |
Su Yürümesi Başladıktan 10 Gün Sonra |
Damla Sulamadan |
1-1,5 Lt/Dekar |
Greyfurt / Mandarin |
Çiçeklenme Döneminde |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Zeytin / İncir / Zerdali |
Meyve Tutumunda |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Trabzon Hurması / Yeni Dünya |
Meyve İrileştirme Döneminde |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Muz |
Vejetatif Kök Gelişim Döneminde |
Damla Sulamadan |
1-1,5 Lt/Dekar |
Kök Doğum Döneminde |
Damla Sulamadan |
1-1,5 Lt/Dekar |
Kök Doğum Döneminde |
Yağmurlamadan |
500 cc/Dekar |
Meyve Doluluk Döneminde |
Yağmurlamadan |
500 cc/Dekar |
Önemli hatırlatma: Damla sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır.
TARLA BİTKİLERİ |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Buğday / Arpa / Yulaf / Çavdar |
İri Tohumlarda 100 kg Tohuma |
Tohum Islama |
500 cc |
Tritikale / Darılar / Mısır |
Ufak Tohumlarda 100 kg Tohuma |
Tohum Islama |
350 cc |
Kardeşlenme Döneminde |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Sapa Kalkma Döneminde |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Meyve Oluşum Döneminde |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Çeltik |
1 Ton Tohum İçin |
Tohum Islama |
5 Lt |
Mantar İlacı ile Beraber Her Seferinde |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Ayçiçeği / Soya / Kanola |
İri Tohumlarda 100 kg Tohuma |
Tohum Islama |
500 cc |
Yer fıstığı / Susam / Aspir / Pamuk |
Ufak Tohumlarda 100 kg Tohuma |
Tohum Islama |
350 cc |
Lif Keteni / Kenevir / Kapok |
Bitki 4-5 Yaprakta İken |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Şeker Pancarı / Hint Yağı |
Her 20 Günde Bir |
Yapraktan |
400-450 cc/Dekar |
Yağ Keteni |
Kök Gelişiminde ve Başak Oluşumunda |
Damlamadan |
1Lt/dekar |
Pamuk |
2. Çapa ve İlk Böcek İlaçlamasında |
Yapraktan |
450-500 cc/dekara |
Tıbbi, Aromatik ve Keyf Bitkileri |
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Tütün |
Fide Yataklarına |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Dikim Sonrası Bitki 8-10 Yaprakta |
Damla Sulamadan |
1 Lt/Dekar |
İlk Kırım Öncesi |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
İlk Kırım'dan Hemen Sonra |
Damla Sulamadan |
1 Lt/Dekar |
Her Kırım Arası |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Haşhaş / Yağ Gülü / Anason Kimyon / Kekik / Adaçay |
İlk Yaprakların Oluştuğu Dönemde |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Lavanta / Safran / Kapari Defne / Şerbetçi Otu |
Her 20 Günde 1 Kez |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
Çay |
Her Sürgünde |
Yapraktan |
2 Lt/Dekar |
Çayır Mera ve Yem Bitkileri |
İlk Yaprak Oluştuğu Dönemde Her 20 Günde 1 Kez |
Yapraktan |
350-400 cc/Dekar |
İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri - Yetiştiricilikte
|
UYGULAMA ZAMANI ve ŞEKLİ |
KULLANIM DOZU |
Çim |
Her Biçimden Sonra |
Yağmurlama ile |
400-450 cc/Dekar |
Fide Yetiştiriciliğinde |
İlk Yaprakların Oluştuğu Dönemde |
Yapraktan |
50-400 cc/Dekar |
Fidan Yetiştiriciliğinde |
Erken Baharda ve Her 20 Günde Bir |
Damla Sulamadan |
2 Lt/Dekar |